top of page
DSC04498_edited.jpg

Notorious Brass Fest

The Notorious Brass Fest is een nieuw blaasmuziekfestival dat op 10 en 11 september 2021 voor het eerst heeft plaatsgevonden in Heerlen. Het idee ontstond vanuit Herriemenie Miserabel om in 2019 een concert te hebben in poppodium Nieuwe Nor. Toentertijd ben ik gecontacteerd om visuals te maken voor de achtergrond bij het concert. Door corona waren alle plannen uitgesteld en iets meer dan een jaar later kwamen er grotere plannen op tafel, namelijk The Notorious Brass Fest. Hier ben ik van begin tot einde meegenomen in alle plannen en uitwerkingen. Hieronder beschrijf ik alle onderdelen van mijn taken in dit mega leuke project. 

We zijn begonnen bij sociale media content.

Als eerst enkele video's met een humoristisch tintje om het festival aan te kondigen. Hier zijn 2 video's te vinden rondom de aankondiging van het festival, het idee en de locatie. 

Service Name

Daarna zijn we verder gegaan met korte video's om artiesten, presentators en de kaartverkoop aan te kondigen. Deze snelle en korte content met humor werkt goed op sociale media omdat de aandachtspanne van gebruikers vaak laag is. Zo voelt het minder als reclame en meer als entertainment. 

Vanuit Herriemenie Miserabel was er de vraag om ook van enkele repetities een korte video te maken. Deze werden door gebruikt om het festival te promoten en een begind-the-scènes gevoel te geven aan hun luisteraars. 

Het zijn korte videoclips geworden van de repetities om een mooi beeld weer te geven van alle instrumenten en artiesten in de band. 

Service Name

Service Name

DSC04503.jpg
DSC04527.jpg
DSC04491.jpg

Voor het 2-daagse festival zelf was er gevraagd of ik foto's wilde maken op de eerste avond en voor beide dagen wilde filmen. De foto's bestonden uit sfeer beelden van de interviews & opbouw en uit concert foto's van de verschillende bands. De aftermovie van het gehele festival moest vooral het plezier in de muziek weergeven en de sfeer van het festival, ondanks de zitplaatsen en 1,5 meter maatregelen. 

Service Name

bottom of page